Pradžia

Goda Karosaitė

„Čili pica“ išgyvena tikrą renesansą – 39 restoranus valdančios bendrovės pajamos per dvejus metus augo sparčiausiai rinkoje. Specialistų teigimu, akivaizdūs pokyčiai prasidėjo, kai valdyti bendrovę prisijungė savininko Lino Tado Karoso vaikai Jonas ir Goda.

Šeimos verslą perimanti jaunoji karta pokyčių ėmėsi iš esmės: keitė ne tik meniu, bet ir restoranų interjerą, sugriežtino reikalavimus tiekėjams (vis daugiau produkcijos į restoranus keliauja iš vietos ūkininkų), padidino patiekalų porcijas ir net ieškojo resursų kainoms mažinti. Kalbamės su Goda Karosaite, kuri yra tiesiogiai atsakinga už tai, kad restoranai „Čili Pizza“ klientus pasitiktų moderniu interjeru, sveikesniu meniu ir geresniu aptarnavimu. „Aplinką keitėme atsižvelgdami į Europos tendencijas. Pati gyvenu tarp Ispanijos ir Lietuvos, domiuosi tinklinių restoranų pokyčiais įvairiose šalyse. Labai svarbia užduotimi laikome ir greitą klientų aptarnavimą. Visus virtuvės ir salės procesus optimizuojametaip, kad žmonės savo užsakymus galėtų gauti taip pat greitai tiek pietų metu, tiek vakare, atėję pas mus su šeima ar draugais“, – sako G. Karosaitė.

Tapti verslininke neplanavo

Matydama sėkmingą šeimos pavyzdį, G. Karosaitė jau vaikystėje svarstydavo, kad norėtų dirbti sau. Apie verslą maisto sektoriuje moteris negalvojo, tačiau pripažįsta, kad aplinka nejučia skatino tuo domėtis. „Kai su šeima keliaudavome, visada atkreipdavome dėmesį į kitų šalių restoranus: patiekalų patiekimą, meniu, interjerą, technologijų pritaikymą ir kitus dalykus. Natūraliai ir aš pradėjau į tai žiūrėti kitomis akimis ir pastebėti daugiau nei įprasta klientė“, – prisimena ji. Nors šeima sukosi maisto srityje, spaudimo tuo užsiimti moteris niekada nejautė. Tėvams buvo svarbiausia, kad ji su broliu gerai mokytųsi ir visko pasiektų savo jėgomis.

Nuosavo verslo pradžia

Vis dėlto nuo likimo nepabėgsi. Pirma savarankiška veikla – 2013 metais Lietuvoje atidarytas sveiko maisto ir gėrimų baras „Fit Food“. „Sveika gyvensena pradėjau domėtis studijuodama Amerikoje, Majamyje. Tuomet už Atlanto kaip tik įsigalėjo sveikos mitybos kultas, – pasakoja ji. – Laikui bėgant nusprendžiau atvežti naujovių į Lietuvą“. Įsteigusi pirmąjį tokios koncepcijos barą Baltijos šalyse, vėliau šią idėją Goda perkėlė į Madridą. Čia sveiko maisto barų niša taip pat buvo tuščia, tad iššūkių nebijanti moteris su sveika mityba ryžosi supažindinti Ispanijos sostinės gyventojus. „Man Madridas visada labai patiko – didelis, bet ne per daug, jame patogu gyventi, daug kultūros. Be to ir brolis čia buvo įsikūręs, daug universiteto draugų gyveno“, – pasakoja Goda. Verslui įsisukus, saulėtoje Ispanijoje G. Karosaitė nusprendė apsistoti nuolat. Dabar ji – keturis barus „Fit Food“ Madride valdanti verslininkė.

Tarp Vilnia us ir Madrido

Vis dėlto Lietuvoje Goda – dažna viešnia, nepaisant to, kad čia veikiantį „Fit Food“ prieš kelerius metus jis perleido naujiems savininkams. Namo sugrįžti vis dažniau ją skatina tėčio L. T. Karoso sukurtas ir ilgus metus puoselėtas verslas, į kurį įsitraukė kartu su broliu Jonu. Dažniausiai Goda darbuojasi restoranuose „Čili Pizza“, kurių Lietuvoje yra beveik 40.

„Visi trys esame labai skirtingi, tačiau vienas kitą papildome ir įnešame į restoranus dalį savęs. Nors kartais pykčių neišvengiame, mūsų stiprybė – pasitikėjimas vienas kitu“, – šypsosi ji. Paklausta, galbūt tėtis šeimos verslui vaikus ruošęs nuo vaikystės, tik juokiasi ir sako, jog tikrai ne. „Nemanau, kad buvome ruošiami verslui, bet matėme aiškų pavyzdį. Tėtis visada sakė, kaip svarbu būti laisvam, o verslas tai ir suteikia“, – dalinasi Goda. Kartu jauna moteris pripažįsta, kad turėti du panašios srities verslus yra naudinga, nes galima sėkmingai pritaikyti jau išbandytas ir pasiteisinusias idėjas.

Visapusiški picerijų pokyčiai

Jauna verslininkė labiausiai džiaugiasi galėjusi prisidėti prie spartaus restoranų „Čili Pizza“ maisto kokybės augimo: „Patiekalams gaminti naudojame natūralius ir sveikus Lietuvos ūkininkų tiekiamus produktus. Taip pat padidinome porcijas“. Ne mažiau svarbus G. Karosaitei yra interjeras: „Stengiamės sukurti tokią aplinką, kurioje leisti laiką būtų gera tiek draugų kompanijoms, tiek šeimoms su vaikais, tiek pagyvenusiems žmonėms“. Goda pasirūpino ir tuo, kad šviesiuose, moderniuose bei jaukiuose restoranuose „Čili Pizza“ svečiai galėtų lepintis greitu bei maloniu aptarnavimu. Naujovėmis bei tendencijomis besidominti moteris viliasi, kad populiarumo renesansą išgyvenančių picerijų kokybė ir ateityje tik kils. Baigdama pokalbį, jauna verslininkė patikina, jog nesigailinti pasukusi į maisto sektorių – nors darbas ir sunkus, tačiau kasdien teikia laimės. Tarp Lietuvos ir Ispanijos gyvenanti Goda sako išmokusi tikslingai planuoti savo laiką, todėl spėja suderinti tiek darbą, tiek laisvalaikį: ji randa laiko draugams, šeimai ir mėgstamai veiklai – sportui. Tiesa, ji nepraleidžia progos pasimėgauti ir atsinaujinusiais, gerokai sveikesniais ir skanesniais „Čili Pizza“ patiekalais.

Tęsti apsipirkimą Apmokėti